Lydløskonferansen
16. juni

En lærerik og inspirerende dag for alle som er interessert i fremtidens båtliv.

Kjøp billett
Lydløskonferansen
program

Tema for Lydløskonferansen er "Tid for handling".

  • Hva er raskeste vei til nullutslipp på sjøen?
  • Hvilke båter kan vi kjøpe?
  • Hva skjer med ladeinfrastruktur?
  • Hva tenker bransjeaktørene?

Lydløskonferansen er en unik anledning til å lære mer og til å bli kjent med bra folk.

Lydløskonferansen dag

Clairon Hotel Tyholmen
Dørene åpner 08:30
Programmet starter 09:30 og varer til 16:00
God lunsj mellom 12:00 – 13:00

Pauseaktiviteter

Se og prøv elbåter
Pollen kl. 16:15 – 18:00

Plug masterclass
Pollen kl. 16:15 – 16:45

Elbåtforeningens årsmøte
Pollen kl. 17:00 – 17:45

Lydløskonferansen kveld

Grilling, mingling og prisutdeling
Bakgården, Arendal Streetfood
kl. 18:00 – 21:00

Foredragsholdere
Camilla Neumann-Berg
Camilla jobber i Plug, som skal gjøre maritim lading enkelt og tilgjengelig. Hør hvordan kaieiere og kommuner kan gjøre seg klar for et elektrisk båtliv, og hvorfor det er viktig å starte tidlig.
Niels Astrup
Til daglig jobber Niels med marked, kommunikasjon og bærekraft hos Boatia og SeaDrive. Han skal gi oss et overblikk over elbåter som finnes på markedet i dag, og noen som kommer.
Magnus Ryhjell
Magnus leder bransjeorganisasjonen Norboat. På Lydløskonferansen diskuterer han de raskeste veiene til nullutslipp på sjøen, og hvordan de kan kombineres med enda mer båtglede.
Peder Tellefsdal
Peder leder Elbåtnettverket, og er PR-rådgiver hos Innoventi. På konferansen styrer han blant annet en panelsamtale om hvorfor, hvordan og når vi skal oppnå nullutslipp på sjøen.
Ragnhild Hammer
Ragnhild står bak en ladeplan for elbåter fra Agder til Indre Oslofjord. Nå deltar hun i et nytt prosjekt for lading av elbåter helt til Gøteborg. Ragnhild deltar i en panelsamtale om lading.
Håkon Ingvaldsen
Håkon jobber i Farco, som er spesialister på strøm og varme i båt. Håkon var også sentral i etableringen av Norsk elbåtforening. Han deltar i diskusjonen om fremtidens båtliv.
Sigurd Enge
Sigurd jobber i Bellona, og sitter styret i elbåtforeningen. Sigurd har god oversikt over energibærere og teknologi, og deltar i diskusjonen om fremtidens båtliv.
Thomas Mordt Kolstad
Thomas jobber i Evoy, som lager kraftige elmotorer for yrkes- og fritidsbåter. Thomas skal både fortelle mer om alt som skjer hos Evoy, og delta i diskusjon om fremtidens båtliv.
Kurt Atle Hansen
Kurt Atle representerer prosjektet ZeroKyst, som skal skape et raskt teknologiskifte for alle fartøytyper i sjømatnæringen. ZeroKyst vil bidra til 50 % utslippskutt innen 2030.
Kristine Hjorth Guldbrandsen
Kristine jobber i Hafslund Rådgivning, og har ledet arbeidet med utredningen om ladeinfrastruktur til elbåter i Nedre Glomma-regionen og Borg havn. Kristine deltar i panelsamtalen om ladeinfrastruktur for elbåter.
Jakob Storjord Andersson
Jakob er spesialist på elektriske framdriftsystemer, med erfaring fra Viking Norsafe, Green Waves og nå Zero Emission Maritime solutions (Zem). Jakob skal gi oss dypere innsikt om batterier. Er revolusjonen nær?
Erik Eklund
Candela forbløffer en hel verden med sine foilende båter. Teknologien åpner for å ta i bruk vannveiene til effektiv offentlig transport. Erik forteller mer om Candelas fritidsbåter, taxibåter og passasjerferger.
Andreas Moer
Andreas jobber i Volvo Penta og kan fortelle at motorprodusenten tilpasser seg et raskt skiftende marked både for fritidsbåter og yrkesbåter. Hør mer i panelsamtalen om fremtidens båtliv.
May-Lill Skjeggedal
Green Waves har utviklet et eget elektrisk fremdriftssystem for eksisterende og nye båter. May-Lill forteller om den nye satsningen.
Peter Berg
Peter leder Interreg-prosjektet go:LEIF, et svensk-norsk samarbeid som skal legge grunnlag for ladeinfrastruktur for elbåter langs kysten fra Gøteborg til Agder.
Thomas Nicolai Bjønnes
Thomas Nicolai jobber i bransjeorganisasjonen Norboat. På Lyløskonferansen leder han en panelsamtale om fremtidens båtliv.
Carl Fredrik Rehn
SES-X-teknologi gjør at fartøy kan gli på en luftpute, noe som reduserer energiforbruket betydelig og muliggjør nullutslipp. Nå lanserer SES-X en ny yrkesbåt og en ny fritidsbåt.
Martin Bjurmalm
Martin tror på en verden uten skadelig forurensning, så han designet en elbåt helt selvforsynt på solenergi, og ga den navnet Freepower. Nå er de første båtene solgt.
Niclas Pettersson
Niclas representerer Aqua superPower, som har utviklet et dedikert globalt marin hurtigladenettverk med teknologi, funksjonalitet og funksjoner skreddersydd for elektriske båter.
Marcus Jungell
X Shore satser over hele verden, men selger foreløbig lite båter i Norge. Kan nye, prisgunstige X Shore 1 forandre på saken? Marcus forteller hvordan X Shore vil revolusjonere den maritime industrien med kraften av stillhet.
Erik Skaarnæs
Som aktive fritidsseilere og brukere av utenbordsmotor på 5–10 hk, ønsket Erik og Arne i Impulse Power et alternativ til den tunge 9.9 HK'en og frekvente startproblemer. Erik forteller hva som ble løsningen.
Bjørn Hønsi Følling
Bjørn jobber i Plug, som skal gjøre maritim lading enkelt og tilgjengelig. På fagdagen holder han en masterclass om hvordan private, kommuner, havner og marinaer bør etablere lademuligheter for elbåter.
Få informasjon først.
Meld deg på Lydløs nyhetsbrev
Takk for at du meldte deg på nyhetsbrev fra Lydløs!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

STØTTESPILLERE

Arise Health logoThe Paak logoOE logo2020INC logo
Arise Health logoThe Paak logoOE logo2020INC logo
Arise Health logoThe Paak logoOE logo2020INC logo2020INC logo

LYDLØS DELTAR I goLEIF

Arise Health logo